Тръмп и Путин обсъждаха Сирия, Северна Корея и Украйна в телефонен разговор

22-11-2017

Президентите на САЩ и Русия – Доналд Тръмп и Владимир Путин, разговаряха почти цял час по телефона вчера вечерта. Основна тема е била Сирия и мирния процес под егидата на ООН за преодоляване на конфликта в страната.
Този разговор се състоя след изненадващата среща на Путин със сирийския президент Башар Асад в Сочи, продължила три часа. Руският президент прие сирийския си колега в черноморския курорт, където днес ще има среща на президентите на Русия, Турция и Иран – три държави, играещи ключова роля в сирийската криза. Путин и Тръмп са се съгласили в разговора си още да проучат начини за сътрудничество в борбата с екстремистки групировки като „Ислямска държава“. Тръмп и Путин да обсъдили още как да се постигне мир в Украйна и нуждата да се поддържа натискът върху Северна Корея, за да бъде прекратена нейната ядрена програма.
Доналд Тръмп-президент на САЩ: „Проведохме чудесен разговор с президента Путин. Говорихме за мира в Сирия. Говорихме за Северна Корея. Разговорът ни продължи почти час и половина. Категорични сме за постигането на мир в Сирия. Говорихме категорично и за Северна Корея и Украйна“.

Източник: TV Europa

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 01-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82481 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28811 BGN
  • chf 1 CHF = 1.9984 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net