Владимир Путин и Башар Асад се срещнаха в Сочи

21-11-2017

Руският президент Владимир Путин прие в Сочи сирийския държавен глава Башар Асад, като двамата са се съгласили, че фокусът в конфликтът в арабската държава се е изместил от военните операции към търсенето на политическо решение.
Путин е представил на Асад ръководството на министерството на отбраната и генералния щаб на въоръжените сили на Русия, които са били в Сочи за заседания, посветени на отбраната. Срещата на Путин с Асад се е състояла броени дни преди тристранната среща на върха за Сирия между лидерите на Русия, Иран и Турция, която ще бъде в сряда. Но Путин е искал да разговаря в аванс с Асад, за да го информира за предложенията на Москва за решаване на конфликта.
Сирийският президент е казал на своя домакин, че разчита, че Русия ще помогне за обезпечаването на ненамесата на външни политически играчи в политическия процес в Сирия.
Кремъл съобщи, че Путин ще проведе телефонни консултации относно Сирия с президента на САЩ Доналд Тръмп и с редица лидери на страни от Близкия изток.
Последната среща на Путин и Асад беше на 20 октомври 2015 година в Москва – няколко седмици след като Русия започна военна операция в Сирия, обърнала хода на бойните действия в полза на режима.

Източник: TV Europa

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 04-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net