Унгария отпраща с влакове бежанци за Германия

31-08-2015

След изявлението на канцлера Ангела Меркел, че Германия временно отваря границите си за нерегистрирани мигранти, Унгария започна да изпраща сирийските бежанци с влакове към Западна Европа.

Ситуацията на железопътната гара в Будапеща е хаотична. Днес преди обед от гара Келети е замина композиция, с 300 бежанци. Тя обаче е била спряна на унгарско-австрийската граница, поради засилените мерки за контрол, които австрийците прилагат от днес.

Влакът е бил препълнен и австрийските власти са помолили унгарските полицаи да свалят част от пътниците, за да пуснат влака. Следобед се очакваше потеглянето на нов влак с бежанци за Германия от Будапеща, който още не може да напусне гарата, тъй като е препълнен и не му разрешават да потегли.

Германия е готова да приеме неограничен брой сирийски бежанци, като временно преустановява действието на бюрократичните правила. Това означава, че мигрантите, които не са получили документи в първата страна от Европейския съюз, в която са влезли, ще могат да влязат на немска територия.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net