Българите, арестуваните във връзка с камиона-ковчег в Австрия, станаха четирима

31-08-2015

Унгарската полиция е задържала пети заподозрян заради камиона-ковчег в Австрия. Задържаният също е българин, арестът е извършен през нощта в събота, се казва в изявление на полицията.

В събота унгарският съд удължи ареста на арестуваните трима български граждани и един афганистанец с унгарски документи за самоличност. Други четирима заподозрени остават извън затвора. Има заповед за арест за още един заподозрян, който още не е заловен. Австрийските власти имат право да поискат предаване на заподозрените, за да бъдат съдени от съд там.

Към този момент няма точни сведения как е разкрита групата за трафик на бежанци, в чиито камион бяха открити с 71 мъртви мигранти. Самоличността им също не е разкрита.

Говорител на унгарската прокуратура посочи, че в Унгария на задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, свързани с трафик на хора, съпътстван с мъчение и с цел финансово облагодетелстване, докато в Австрия ще бъдат обвинени за смъртта на мигрантите.

Австрийските власти започнаха да извършват аутопсиите на загиналите и направените до този момент анализи сочат, че те са починали от задушаване. Изчисленията показват, че на квадратен метър от ремаркето на камиона са били натъпкани пет души, каза говорител на полицията.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 03-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net