Надежда за прекратяване на огъня след срещи инициирани от Меркел и Оланд в Киев и Москва

06-02-2015

Руският президент Владимир Путин очаква днес в Кремъл германската канцлерка Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд, за да обсъдят украинския проблем.

Меркел и Оланд вече се срещнаха в сряда в Киев с украинския президент Петро Порошенко, но ситуацията в Украйна е толкова напрегната, че предстоящата среща в Москва се оказа неизбежна. Заради предстоящите разговори Путин промени плановете си за деня.

„Ние сме готови да разговаряме в конструктивна атмосфера, за да постигнем някакви договорености, които да допринесат за стабилизиране на обстановката в Украйна и за да се постигнат преки контакти между Киев и Донбас с оглед по-ефективната работа на контактната група”, заяви съветникът на руския президент Юрий Ушаков.

Той съобщи, че днешните преговори на най-високо равнище трябва да започнат около 17.00 ч. московско време, а преди това са предвидени разговори на представители на тримата ръководители. „Причина за срещата Путин-Меркел-Оланд е влошаването на обстановката в Украйна”, посочи Ушаков, цитиран от БГНЕС.

В Киев Порошенко, Оланд и Меркел обсъдиха нужните стъпки, за да заработят минските договорености. Срещата приключи без официално изявление.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 05-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net