Малайзийският Боинг е паднал след сблъсък с високоскоростни обекти

09-09-2014

Сваленият в Източна Украйна малайзийски самолет е бил ударен във въздуха от „множество обекти”, се казва в предварителния доклад на холандски експерти от Съвета за национална сигурност.

Становището на експертите уточнява, че обектите, които са довели до падането на самолета, са се движили с голяма скорост. Това кореспондира с теорията, че полет MH17 е бил свален от ракета.

В доклада, който ще бъде публикуван официално днес, се казва само, че „множество външни обекти са преминали през корпуса на самолета”. Но се знае, че няма никакви индикации, катастрофата на Боинг-777 да е била причинена от техническа повреда или от действията на екипажа, са изводите на холандските експерти, цитирани от Ройтерс.

Документът не уточнява точния характер на външните предмети, които са довели до инцидента. За окончателно определяне на причината за падането на самолета е нужно допълнително разследване.

Отломките от падналия самолет, разпръснати в района на Донецк, са доказателство, че самолетът, изпълняващ полет от Амстердам до Куала Лумур, се е разпаднал във въздуха.

Самолетът на Малайзийските авиолинии се разби над Източна Украйна на 17 юли с 298 души на борда, 193 от които са холандци.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 28-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net