Bosch и Microsoft ще правят платформа за автомобили

20-02-2021

Bosch ще работи съвместно с Microsoft по създаване на софтуерна платформа за превозни средства, според официално съобщение. С това и двете компании се надяват да подобрят позициите си на бързо развиващия се пазар на електрически коли и безпилотни превозни средства.

Използвайки облачна технология, софтуерната платформа ще гарантира, че управляващите устройства и компютрите на превозните средства ще могат да имат необходимия им софтуер през целия си живот, отбелязва Ройтерс.

Технологията е базирана на Microsoft Azure и включва софтуерни модули на Bosch. Двете фирми планират да използват софтуерната платформа в прототипи на превозни средства до края на 2021 година.

„По този начин създаваме условия безжичните актуализации да работят също толкова гладко и удобно на превозните средства, колкото и на смартфоните“, каза управляващият директор на Bosch Маркус Хайн.

Миналата седмица германският производител на автомобили Volkswagen обяви подобно сътрудничество с Microsoft. Проектът предвижда автопроизводителят да използва облачните услуги на Microsoft, за да рационализира усилията си за разработка на софтуер за самоуправляващи се автомобили.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net