Изграждат електрически пътища в Тел Авив

01-10-2020

Тел Авив, вторият по големина град в Израел, е на път да се сдобие с „Електрическо авеню”. Властите, които удвоиха данъците си за местния бизнес по време на изолацията заради Covid-19, си поставят за цел да въведат някои прогресивни мерки, за да направят града по-умен поне в транспортния смисъл.
Община Тел Авив-Яфа, в партньорство с компаниите ElectReon и Dan Bus Company, планира да инсталира безжични електрически пътища за зареждане на градския транспорт в града, съобщи GreenTech.bg.
ElectReon разработва безжични системи за електрификация, за да зарежда електрически превозни средства в пълно движение по „интелигентни” пътища. Основана през 2013 г., компанията има за цел да намали нуждата от зарядни станции и потребността от големи автомобилни батерии.
Системата използва медни намотки, собствено производств, които са поставени под средната лента на пътя. След това те биват покрити с асфалт и се захранват от подземна електропреносна система. Зареждането се извършва чрез приемник или множество приемници в зависимост от размера на автомобила. Те биват монтирани от долната страна на превозното средство.
Пилотният проект, първи по рода си в Израел, ще обхване пътя между железопътната гара на Тел Авив и гарата в предградието Рамат Авив: като цяло това ще бъде маршрут от малко над 2 километра.
Ако пилотният проект е успешен, ще стане възможно движението на специално оборудвани електрически автобуси по пътищата така, че да се зареждат в движение, докато превозват пътниците. Електрическият автобус на Dan Bus Company може да започне редовни пътувания по маршрута до университета в Тел Авив.

Тел Авив и братският град Яфа се очертават като първите в света, където технологията за зареждане на е-автобуси ще се въведе в широк мащаб. Частните автомобили и камионите за доставка, които работят с електрическо задвижване, също ще могат да се зареждат от такива пътища.

 Обменни курсове на БНБ за днес 25-10-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.64965 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.15697 BGN
  • chf 1 CHF = 1.82532 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net