Карибска държава позволи свободно отглеждане на канабис на религиозна общност

07-06-2023

От десетилетия насам поддръжниците на религиозното учение растафари са преследвани и задържани заради употребата на марихуана, която е част от техните ритуали. Но наскоро островната държава Антигуа и Барбуда стана една от първите карибски нации, разрешили на общността да отглежда растението свободно.

Сега сме по-свободни. Правителството ни дава религиозни права, дори по-рано знаехме, че можем да дойдем и да засадим необходимото количество, без полицията да дойде и да вземе растението. Борим се за правата си и ги получаваме. - Рас Таши, Фондация 'Рас Фрийман'

По време на поклонение хората използват марихуана, като част от медитацията си. Премиерът на Антигуа и Барбуда казва, че правителството е разрешило това в знак на уважения към вярата на растафари общността. 
До промяната се стигна, след като правителството декриминализира канабиса през 2018 г. и го направи легален за медицинска употреба.

В момент, в който общественото мнение и политиките, свързани с канабиса, продължават да се променят, растафари общността в Антигуа и Барбуда настоява за пълно легализиране на растението по света.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 28-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net