Alexa разстрои петъчната сутрин на британците

22-01-2022

Редица потребители на Amazon Alexa се оплакаха в петъчния ден, че гласовият им асистент е блокирал сутринта. Според информацията в мрежата, проблемът е засегнал Обединеното кралство и части от континентална Европа, но повечето съобщения за неработещата Alexa в крайна сметка са в британски блогове и издания. Сривът е продължил около час.

Най-големият проблем за повечето потребители е било това, че не са можели да изключат алармата си в петъчното утро, съобщи BBC. Съобщенията в Twitter и други социални мрежи гласят, че Alexa е продължила да изпълнява събуждащата мелодия дори след многократно нареждане да спре будилника.

„Алармата ми продължи да звъни и не се изключваше, независимо колко мило я молех да спре”, казва потребителка на име Лара Люингтън. „Сутрешната аларма не щеше да се изключи – аз ѝ казвам, „Алекса, спри”, а тя ми отвръща „Съжалявам, нещо се обърка”, оплаква се Огбонтариджи Елеро. „Какво ѝ става на Алекса, повредена ли е или просто вече не ми обръща никакво внимание”, недоволства друг потребител в Twitter.

В крайна сметка малко по-късно през деня Amazon съобщи, че проблемът е разрешен. „Тази сутрин имахме проблем, който повлия на способността на някои клиенти на Alexa да взаимодействат с услугата. Услугата Alexa вече работи нормално”, обяви фирмата.
Прекъсването беше по-значителен проблем за домакинствата, които използват Alexa, за да контролират осветлението си, заключването на входните врати и друга техника в дома си.

„Всичките ми устройства Alexa и Echo са офлайн. Светят в червено и ми казват „хммм, в момента имам затруднения с разбирането” – изглежда, че други имат същия проблем”, споделя клиент на име Фил Сандфорд. Друг, Колин Първс, коментира: „Всичките ми шест устройства в Ланаркшир не работят поне от час. Тази сутрин няма музика в кухнята!”

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 21-07-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.79599 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.32063 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01882 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net