Хакерска атака спря производство на бира

13-03-2021

Компанията Molson Coors, която произвежда известни марки бира като Coors, Miller, Molson, Bergenbier, Staropramen и Redd’s, съобщи за кибератака срещу компютърната ѝ система. В резултат на това компанията е спряла производството в някои от своите фабрики.

Представители на Molson Coors признават, че извънредната ситуация може да забави или наруши част от бизнеса на компанията. Възможно е да бъдат засегнати пивоварните операции, производството и доставката, става ясно от документ, подаден в Комисията по ценни книжа и борси (SEC) на САЩ.

Хакерите са използвали злонамерен софтуер, за да изнудват компанията за пари. Междувременно Molson Coors е забранила на служителите си да правят каквото и да било с компютри.

Някои производствени системи са изключени за възстановяване на устройства, които контролират индустриалните процеси. За целта са наети и водещи експерти по киберсигурност.
Колко сериозен ще бъде инцидентът за доставките на бира все още не е ясно. Този пореден случай на кибератака затвърждава тенденцията от последните години престъпниците да се ориентират към схеми с искане на откуп от жертвите.Обменни курсове на БНБ за днес 03-12-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.85598 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27806 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98884 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net