Градинка в София ще носи името на Татяна Лолова

09-02-2023

С церемония и символична първа копка, на 10 февруари, в зеленото пространство до бл. 266, в ж. к. „Гео Милев', ще стартира изграждането на „Градината на Татяна Лолова', в памет на личността и таланта на Царицата на българската комедия. Идеята е на кмета на район „Слатина“ Георги Илиев. Пред Радио София той обясни, че събитието ще започне в 11.00 часа.

Преди години, градинката е била детска площадка, в последствие е била предвидена за изграждане на административна сграда. След недоволството на жителите, включително и на Татяна Лолова, градинката е върната на Столичната община, каза кметът на „Слатина“.

„Това решение се появи в нейна памет. Хрумна ми идеята, че това пространство може да стане отново не просто детска площадка, а „Градината на Татяна Лолова'. Имаме готов проект, който е разработен заедно с хора наоколо, като сме спазили и изискванията им да има фитнес на открито и детска площадка. Ще има и малка сцена, на която няма да се правят големи представления, а ще за децата, да си играят и да правят театър. Модерното в цял свят е да се правят тематични градини. Мисля, че това е прекрасно място за София да започне да се движи в тази модерна тенденция“, каза Георги Илиев.

Той добави, че по време на утрешното събитие ще бъде представен пред жителите на квартала идейния проект.

„Градината на Татяна Лолова' ще се намира на ул. „Андрей Николов“ 22, в близост до мястото, на което е живяла.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 31-03-2023

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.79665 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2184 BGN
  • chf 1 CHF = 1.96309 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2023 BulNews.Net