Летният сезон на Софийската филхармония

28-06-2024

Днес Софийската филхармония закрива сезона си с премиера на виртуозния концерт за пиано, оркестър и мъжки хор от Феручо Бузони в изпълнение на носителя на наградата 'Феручо Бузони' Емануил Иванов под палката на доайена на диригентското изкуство Емил Табаков в зала 'България'. Маестро Табаков допълва програмата на вечерта с 'Мечти' – Прелюдия за оркестър в ми мажор, оп. 24 от Александър Скрябин.

Летният сезон на Софийската филхармония включва програма за деца и музикалния фестивал 'Арт нощи в Правец' (Pravets Art Nights).

Детските образователни концерти на Софийската филхармония се местят на открито в атриума на 'Квадрат 500'. Те ще се проведат в четирите недели на месец юли. Публиката ще чуе от барокова до съвременна музика, а куклата Форти ще разказва интересни истории на най-малките меломани.

Втора година Софийската филхармония ще бъде музикален домакин на престижния музикален фестивал в Правец 'Арт нощи в Правец'. 

На 19 и 20 юли почитателите на класиката ще имат възможност да се срещнат със световно признати солисти и диригенти. Първата вечер е посветена на музиката на Гершуин и е с участието на виртуозния германски пианист Себастиан Кнaуер, а диригент е Емил Табаков. Оперната гала 'Пучини завинаги' ще отбележи 100 години от смъртта на великия композитор, ще събере на 20 юли оперната прима Мила Михова и един от най-харизматичните тенори на днешното време Матео Фалчер. Под палката на маестро Томас Рьоснер те ще представят арии и дуети от най-емблематичните опери на Пучини.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-07-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.78941 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.32353 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02341 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net