Откриват изложба в памет на Светлин Русев в галерия "Арте"

14-06-2022

Изложба „Писмо…“ в памет на художника Светлин Русев ще бъде открита в галерия „Арте“, днес от 17:00 ч., съобщават организаторите.

Общо 11 автори - шестима скулптори и петима живописци, взимат участие в експозицията. Това са Ангел Станев, Валентин Старчев, Донка Павлова, Емил Попов, Ивайло Мирчев, Иван Русев, Иван Славов, Кирил Мескин, Милко Божков, Станислав Памукчиев и Десислава Минчева.

„Минаха четири години, откакто Светлин ни напусна. За някои хора страдаш, когато поемат по оня, неизбежния път… и после някак се успокояваш. Но при други липсата става все по-осезаема с времето. Не, кончината на Светлин не е просто физическо отсъствие. Напротив, все по-силно и болезнено осъзнаваш, че такива ярки личности, с такъв характер и такъв талант няма да се появят скоро. Може би никога. И това е огромна, невъзвратима загуба. Противоречив и труден, но човек с огромна култура и уважение към тия преди него, оказал неоспоримо влияние върху процесите в изкуството у нас, учител на няколко поколения, Светлин Русев не може да бъде заличен от паметта на хората!“, казва Десислава Минчева.

Събитието е организирано с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net