Мария Стоянова е новият председател на СЕМ

09-05-2016

Мария Стоянова беше избрана за председател на СЕМ на извънредно заседание на регулатора днес. Тя беше предложена от Бетина Жотева и София Владимирова.

„За“ предложението гласуваха 4-ма от членовете на СЕМ. Против беше единствено Иво Атанасов.

След оставката на Георги Лозанов, Мария Стоянова е временно изпълняващ длъжността. Тя е назначена за член на Съвета за електронни медии с Указ на Президента на Република България от юни 2012 г. след публичен конкурс.

Стоянова е официален представител на България в Групата на европейските медийни надзорници (ERGA).

Завършила е Немската езикова гимназия в София. Магистър е по педагогика от Софийския университет „Климент Охридски“. След завършва и магистратура в Европейската журналистическа академия в Австрия.

В периода 2000 – 2001 специализира в Германския Бундестаг като сътрудник на дългогодишния председател Рита Зюсмут и на бившия министър във втория кабинет на Ангела Меркел Дирк Нийбел.

В най-големия европейски автомобилен концерн “Фолксваген“ Мария Стоянова специализира “Връзки с обществеността“.
Има зад гърба си множество практики в германски и австрийски медии.

През август 2003 г. се присъединява към големия екип на БНТ, а през февруари 2004г. оглавява кореспондентския пункт на Националната телевизия в Берлин. В продължение на 8 години и половина тя следи, анализира, и коментира процесите и събитията в Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и Полша.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 02-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82481 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28811 BGN
  • chf 1 CHF = 1.9984 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net