Габриел и Борисов: Искаме извинение

20-03-2024

„Призовавам колегите от ПП-ДБ да се извинят – и на ГЕРБ, но преди всичко на Мария Габриел. Аз винаги съм казвал – подкрепям конституционната реформа на Христо Иванов. Винаги.“

Това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му, 'има път назад' към преговорите за правителство.

„Вчера, когато призоваха президента да си изтегли указа, аз разбрах, че те дори не познават това, което сме правили. Защото президентът издава указ само за министър-председател“, посочи той.

Още преди месец с Петков сме разговаряли по рокадите в кабинета. Листът ми е на бюрото. Ако върнем времето само преди 4-5 дни, ние излязохме и казахме, че в желанието си да има правителство сме готови да ротираме само премиер и вицепремиер. Час-два след това колегите ПП-ДБ казаха – не, че тях министрите не ги интересуват, припомни Борисов.

Относно думите на Кирил Петков, че препъни камъкът в преговорите са били службите и разкриването на следствената тайна, Борисов каза: 'Аз твърдя, че службите в момента са изключително добре интегрирани, зная го от международните партньори. Ако това е препъни камъкът, аз последен ще се съглася, а конкретният срок, съгласно меморандума, може да бъде изпълнен, само ако се съгласят двете страни. Но добре, ще го подпишем и него.'

Единственият спор беше министър Тагарев. А за енергетиката, те приеха Жечо Станков, но за БЕХ да стане Румен Радев, поясни Борисов.

Лъжите и спекулациите трябва да спрат, заяви Борисов в отговор на въпрос на медия. Не съм адвокат на ДПС и няма да коментирам дружбата им с ПП-ДБ.

Дружбата на ПП-ДБ с ДПС е много по-голяма отколкото нашата, защото ние с ДПС воюваме в смесените райони, каза Борисов.

ПП-ДБ веднага да се извиняват и на ГЕРБ, но преди всичко на Мария Габриел, повтори Борисов и каза, че има път назад и сядане отново на масата за преговорите, но той минава през извинение лично към Габриел и след тежък разговор с партията.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 27-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net