Криза в преговорите за правителство

18-03-2024

На изненадващ брифинг късно в неделя преговорния екип на ГЕРБ обяви, че с ПП-ДБ имат фундаментални различия по отношение на това ГЕРБ да бъде приет като равнопоставен партньор.

Мария Габриел беше категорична, че ако няма промяна в това, което от ГЕРБ са заявили – че съставът на правителството е също толкова важен, колкото приоритетите за страната и реформите, ще върнат на президента празен мандат.

От ПП -ДБ призоваха за изчакване, а съпредседателят на партията Кирил Петков посочи, че има още седем дни след вземането на мандата за довършване на споразумението. ПП -ДБ са готови на отстъпки, обяви Кирил Петков.

„По време на преговорите колегите поискаха допълнителни министерства, готови сме да ги дадем. Сред тях са МВР и Министерството на иновациите и растежа“, каза Петков.

Асен Василев поясни, че спор по състава на Министерски съвет нямало.

„Може да се приложат корекции в документа. Напълно е възможно това да се окаже фалшива криза, но е възможно и да е реална“, поясни Василев.

ПП - ДБ очакват с ГЕРБ да направят последен опит.

В 12:00 часа президентът Радев ще връчи първия мандат на Дондуков 2. Ще успеят ли да намерят разбирателство партньорите в „сглобката“ за няколко часа след като две седмици не намериха разбирателство, ще стане ясно в последния момент.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 27-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net