Започват консултациите при президента: Радев се срещна с ГЕРБ-СДС

11-03-2024

Започна конституционната процедура по съставяне на ново правителство. Преди връчването на първия проучвателен мандат президентът Румен Радев ще проведе консултации с шестте партии в НС. 

Първата консултация е с представителите на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, Деница Сачева и Теменужка Петкова.

'Неслучайно започвам консултациите с вас, като най-многочислена сила в българския парламент, като пръв мандатоносител, който носи отговорност за събитията, които предстоят. Публичната комуникация между партиите сякаш съживи призрака на предсрочните избори. Настоящите консултации са, за да се подпомогне процеса за съставяне на правителство, за да се изяснят важни въпроси, да станат ясни началните позиции и какъв би бил най-добрият резултат за страната. Важният въпрос е около сложните отношения между политическите сили. Готови ли сте за връчването на мандата, или имате нужда от още време?', заяви президентът.

'За мен е важно да има диалог. За нас е важно да не губим поглед от интереса на страната. Стабилността трябва да стъпи на принципи и ценности. За ГЕРБ-СДС е важно диалогът да открие общите неща, но да се изясни как се преодоляват различията', заяви вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 29-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net