Сигналът за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса е подаден с 50 минути закъснение

02-02-2024

Сигналът за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса е подаден в полицията със закъснение от 50-55 минути.
„Това е, което виждаме от охранителните камери, заснели самото убийство. А сигналът е постъпил с такова закъснение от съпругата на Божанов, защото тя тогава го е констатирала. Свидетелите, които са чули изстрелите, не са сигнализирали в МВР”. Това заяви на брифинг директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов по повод разследването на убийството в София.

Полицията е извършила обиски в над 20 адреса в София и околностите на града в опит да открият документи за престъпната дейност на убития. Разследващите ще търсят откъде Божанов се е сдобил с парите за покупката на имотите и начина, по който ги е придобил. На този етап все още няма заподозрян за покушението.

'В момента се извършват процесуално-следствени действия с оглед събиране на данни и обстоятелства във връзка с конкретни предполагаеми извършители на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Установяват се мястото, от което е произведен изстрелът, видът оръжие, неговият калибър. Установяваме и лицата от най-близкия кръг на убития, за да се ориентираме по-мащабно в живота на жертвата. Целта е да изведем конкретни версии, по които да работим приоритетно', посочи той.

Комисар Николов подчерта, че МВР разполага с данни, че Божанов е собственик на имоти извън пределите на страната и по-конкретно - в Гърция. „Колко са те, ще установим впоследствие. До момента имаме информация за един имот и той е с доста големи мащаби”, подчерта той.

По думите му фиктивно Божанов владеел доста имоти, но на негово име или на фирмите, управлявани от него, 'се водят единици'. 'На името на г-жа Божанова има къща извън София, която е била претърсена', заяви Николов. 

'В Софийска градска прокуратура има едно разследване за дейността на Божанов', каза заместник градският прокурор Иво Илиев. Той уточни, че той е разследван за имотни измами, пране на пари и за изнудване на съдии по граждански дела, по които той е имал интерес. Божанов не е бил привлечен като обвиняем, но разследването е било на финална фаза и предстояло повдигане на обвинение. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 29-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net