Обвиняемият за смъртта на таксиметровия шофьор в София остава в ареста

11-10-2022

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Йосиф Иззе - обвинен, че е причинил по непредпазливост смъртта на таксиметровия шофьор Христо Трайков.

Съдът прие, че има данни за извършено престъпление, въпреки противоречивите свидетелски показания.

Освен това Иззе е и в тригодишен изпитателен срок по присъда със споразумение за причинено ПТП, при което е пострадала жена.

Няма данни обвиняемият да може да се укрие.

Определението на СГС не е окончателно и подлежи на жалба и протест, в случай на такива, делото е насрочено за 20 октомври от 10 часа.

На 8 октомври 34-годишният Трайков почина след спречкване в кв. 'Разсадника' в столицата. Инцидентът е възникнал около 18.30 часа, когато таксиметров автомобил влиза в еднопосочната улица 'Хъшове', по която се движи друг лек автомобил, управляван от жена.Спътникът ѝ се обръща към таксиметровия шофьор и му обяснява, че се намира в нарушение.

'Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква вербално пререкание по повод правилата за движението по пътищата. Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия', съобщиха вчера от СГП.

Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на Иззе е извикала полиция. Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено. Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия.

Други свидетели, напротив, твърдят, че Иззе е нанесъл побой на таксиметровия шофьор. Биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният Трайков паднал на земята.

Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му.

Аутопсията на  Христо Трайков показва, че непосредствената причина за смъртта му е инфаркт. Установени са и повърхностни охлузвания на рамото, синина на ръката, наранени кокалчета на пръстите на ръката и ожулени колена.  

Протести и блокади до късно в неделя имаше на няколко столични кръстовища. Близки и познати на загиналия таксиметров шофьор в София излязоха с искане за справедлив процес за смъртта на Трайков.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 28-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net