Бойко Борисов беше освободен от ареста

18-03-2022

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият директор на пресцентъра на МС Севдалина Арнаудова бяха освободени тази вечер от полицията. Те определиха случилото се като тежка политическа репресия. Тримата бяха задържани преди ден при операция на Националната полиция.

Пред очакващите го депутати от партия ГЕРБ и негови привърженици Бойко Борисов каза:
'Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме, влиза полицията, униформени, разтършуваха цялата къща - никакво обвинение, нищо. 24 часа седим в килиите, нито един милиционер - точно както през 1944 година. Явява се министър-председател, вика полицаите, той се явява свидетел на мафията, на Черепа, почват да пишат и той им казва - отивайте и ги прибирайте, защото могат да скрият доказателства. Затова ни викаха и през декември. Дойдоха, провериха, издържахме 24 часа, изстинахме', обясни Борисов и добави: 
'Притеснявам се, че следващия път могат и да ме убият'.

Адвокатът на Борисов Менко Менков заяви, че няма повдигнато обвинение, има задържане за 24 часа, като в основанието за задържането е посочено изнудване, но не пише кое лице е изнудвано, кога, как и по какви причини.

Менков каза още, че досъдебното производство е образувано от МВР на 17 март при условията за неотложност, става въпрос за същата проверка, образувана по сигнал от сдружение 'Боец'. Той уточни, че проверката е образувана по сигнал от 10 декември, като по нея Борисов е идвал да дава обяснения, а, по думите му, сигналът е на базата на разпечатка от медиите. 

Тежка политическа репресия, абсолютно незаконосъобразни действия, допълни Менко Менков.
Севдалина Арнаудова заяви, че не са били разпитвани. 

'Нямаме обвинения, бяхме държани 24 часа без обвинения и без да дойде който и да е разследващ орган. Дойдохме тук, взеха ми личната карта, телефона. Нощта прекарах в ареста на 7-о РПУ на стол. Искам да се прибера и да си видя детето', добави Арнаудова и се разплака.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net