Депутатите от ГЕРБ се присъединиха към протеста в защита Борисов пред МС

18-03-2022

В 9 часа пред Министерския съвет започна протест на симпатизанти на ГЕРБ срещу акцията на МВР и задържането на бившия премиер Бойко Борисов. Призивът за протеста дойде малко след полунощ. 

Събралите се  протестиращи в пространството пред 'триъгълника на властта' скандират 'Оставка' и 'червени боклуци'. Към тях ще се присъединят и депутатите от ГЕРБ, които напуснаха сградата и се придвижват пеша. 

Има засилено полицейско присъствие.

Движението е блокирано.

Депутати и симпатизанти на партията се събраха и тази сутрин пред сградата на Националната полиция, за да протестират срещу задържането. Дойдоха знакови за ГЕРБ лица - бившият министър на МВР Христо Терзийски, на енергетиката Делян Добрев, на правосъдието Данаил Кирилов и на културата Вежди Рашидов и много депутати. 

От  ГЕРБ казаха, че нямат нова информация как протичат разпитите на бившия премиер. Изтъкнаха, че не може да се пускат прессъобщения преди да бъде извършена акцията и нарекоха станалото 'погазване на демокрацията'.

Очаква се МВР да предостави на прокуратурата информация за операцията на полицията, при която бяха задържани бившият премиер Бойко Борисов и още двама представители на ГЕРБ.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net