Уволняват дисциплинарно служителя на БГ ТОЛ управлението от скандалното видео на Дунав мост

22-12-2021

Служителят на тол управлението от Дунав мост, който се държа грубо и обижда молдовец, ще бъде дисциплинарно уволнен до края на деня. Това обяви на брифинг регионалният министър Гроздан Караджов. 

Случаят беше разпространен чрез видео в социалните мрежи, на което се вижда как служителят спори и нагрубява молдовския гражданин. Караджов веднага възложи проверка на случая.

'Направено е недопустимо дисциплинарно нарушение, което за съжаление нарушава не само всички норми и правила, но и опетнява образа на министерството и администрацията изобщо и оттам на България като цяло', подчерта регионалният министър и поясни, че АПИ е извършила процедурата и е издала заповед за дисциплинарното уволнение на служителя.

На молдовския гражданин е наложена глоба, защото е шофирал без винетка в продължение на 15 минути, преди да си закупи такава. Автомобилът му е регистриран от системата и глобата е безспорно дължима, обясни Караджов.

По думите му проверката показва, че няма информация за отклонение на средства от такси за винетки и глоби.

Той отбеляза още, че спорът всъщност започнал със служители на митницата, които помолили за съдействие от работещите в тол - да обяснят защо е наложена глоба на чужденеца. 

Глобата е платена на гишето на митницата и не се потвърждават твърденията, че служителите на тол са искали кешово плащане, уточни още Караджов. 

Той заяви, че е 'за' повишаване на винетната такса за тежкотоварните камиони, но само след разговори с превозвачите.

Замисълът на пътните такси е тежкотоварните автомобили да плащат повече, а сега е точно обратното. Ще има разговори с превозвачите по тази тема, каза министърът. Началото на второто тримесечие на 2022 година ми се струва добра идея за разширяване на обхвата на пътната такса, каза Караджов.

Събираните пари от пътни такси сега са абсолютно недостатъчно за ремонт на пътищата. Ползването на пътищата трябва да се плаща от ползвателите. Трябва да се плаща, макар и не веднага, справедлива такса, както за първокласната, така и за второкласна пътна мрежа, добави той.

Вицепремиерът каза, че ще се присъедини към искането за въвеждане на 'зелен сертификат', когато се стигне до увеличение на болните от COVID.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 27-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net