Уволниха петима служители на болница "Свети Георги" заради смъртта на пациенти с COVID-19

20-11-2020

Петима служители на Университетската болница за активно лечение „Свети Георги“ в Пловдив са уволнени след проверка по случая с двама починали пациенти. Те бяха оставени дълго време да седят на стълбите пред новооткритото COVID-звено. Очаква се и прокуратурата да обяви резултатите от започналото разследване.

След направената проверка по случая с двамата починали пациенти, чакащи лечение в УМБАЛ Свети Георги в Пловдив, са уволнени административен ръководител, лекар, двама санитари и шофьор на линейка. Други двама служители са с предупреждения за уволнение, съобщиха от лечебното заведение. В резултат на събраните материали е установена вината на седем служители, които са извършили нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинска помощ.

От днес в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг. Със случая се занимава и прокуратурата, а близките на починалите обмислят вариант да търсят правата си по съдебен ред.Обменни курсове на БНБ за днес 27-11-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.64355 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.19438 BGN
  • chf 1 CHF = 1.80878 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net