Neon - "изкуствените хора" на Samsung (снимки)

08-01-2020

Лабораторията на Samsung представи дигитален аватар, описан като ИТ, „изкуствен човек“, като твърди, че е в състояние да разговаря и съчувства като истинските хора.

Зашеметяващият проект на изследователската група Samsung Star Labs се нарича Neon. Това не е просто поредният гласов асистент или робот, а технология за видеочат с компютър, който изглежда изключително реалистично – досущ като истински човек.

Разработчиците на корейската компания са амбицирани да изведат комуникацията с „изкуствени хора” на съвсем ново ниво, в сравнение с традиционните лични асистенти. Времето за намиране на информация и правилния отговор от Neon е само няколко милисекунди.
Samsung се надява компаниите да лицензират Neon с идеята да го използват за най-различни цели – като йога инструктор, телевизионен водещ, филмов актьор, финансов съветник и в много други роли. Neon-ите могат да бъдат и просто добри приятели на хората.

От Star Labs казват, че не се опитват да заменят хората, дори и да изглежда така. „Не се опитваме да отнемем нечии работни места, а по-скоро искаме да подобрим изживяването на клиентите, така че да се чувстват сякаш имат добър приятел”.

Компанията твърди, че Neon има свои собствени емоции и спомени, но засега това звучи като научна фантастика. Вероятно „изкуствените хора” могат да бъдат програмирани, за да симулират емоции и да съхраняват данни.

Samsung планира да направим Neon достъпен както за бизнес партньори, така и за индивидуални потребители по целия свят. Засега не са ясни бизнес моделът и цените на Neon, но по-късно тази година ще започнат бета изпитания на технологията в реална среда с избрани партньори.Обменни курсове на БНБ за днес 26-05-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.79368 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.18375 BGN
  • chf 1 CHF = 1.84669 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net