Франция няма да забрани на "Хуавей" да участва при изграждането на 5G мрежа

26-11-2019

Държавният секретар на Министерството на икономиката на Франция Агнес Пание-Рунаше заяви в понеделник, че нейната страната няма да наложи забрана на китайския технологичен гигант 'Хуавей' да участва при изграждането на 5G мрежа въпреки призивите на САЩ към всички техни съюзници да  изключат оборудването на компанията от инфраструктурата си заради предполагаеми проблеми със сигурността.

'Правителството няма да изключва никого. Ние не следваме позицията на Съединените щати', посочи Пание-Рунаше пред телевизия BFM Business. 'Във Франция са активни три производителя на такова технологично оборудване. 'Хуавей' разполага с 25% пазарен дял, останалите компании са Nokia и Ericsson. Южнокорейската Samsung все още не е активна във Франция, но и се интересува от изграждането на 5G мрежи', добави тя.

Според Пание-Рунаше решенията ще се взимат 'за всеки конкретен случай' и ще зависят от това дали правителството разпознава за наличието на заплахи за националната сигурност от страна на всеки производител на оборудване след получаване на молби от телеком операторите за техни 5G проекти.

 Обменни курсове на БНБ за днес 12-08-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.66157 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.16174 BGN
  • chf 1 CHF = 1.81853 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net