Apple започва да произвежда телефони изцяло от рециклиран материал

03-10-2019

Директорът по политиките за опазване на околната среда на Apple Лиза Джаксън възнамерява да използва влиянието на производителя на iPhone за повече рециклирани материали и възобновяема енергия.

'Смятаме, че е важно да използваме ролята си в частния сектор, за да предприемем смели действия по отношение на изменението на климата - да дадем добър пример', заяви Джексън, бивш ръководител на Агенцията за опазване на околната среда в администрацията на президента на САЩ Барак Обама.
За пример ще бъде използването на рециклирани редки метали в новия iPhone 11 - за първи път в смартфон.

'Ако направим това и другите ще могат“, каза Джаксън, 'Надяваме се, че това ще насърчи другите да действат, за да можем да създадем по-бързо разширяване на употребата на рециклирани материал.'

Apple също използва рециклиран алуминий за някои от своите модели. Миналата година компанията обяви, че всички единици на групата ще бъдат изцяло захранвани от възобновяема енергия. Междувременно 44-те доставчици на групата са се ангажирали с подобна политика.
Има и други добри примери в технологичната индустрия. Например Google също черпи цялото електричество от възобновяеми източници. Наскоро Amazon обяви, че до 2030 г. ще прехвърли изцяло енергийното си потребление към възобновяеми източници.Обменни курсове на БНБ за днес 12-08-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.66157 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.16174 BGN
  • chf 1 CHF = 1.81853 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net