Борисов: Ще извадя депутатите на ГЕРБ от парламентa, ако президентът наложи вето

03-04-2020

Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от това, което се прави в цял свят, да наложи вето. Аз ще извадя депутатите на ГЕРБ от залата и да оставим хората без извънредно положение - да уморим народа. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Смолян.

По-рано днес президентът Румен Радев отправи остра критика на антикризисните мерки на управляващите.

Предложих да се удължи извънредното положение, защото сред депутатите вече има болни, били са в една стая, след две седмици можем и да не се събере парламента, коментира още Борисов.

Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

По думите му обаче, ако броят на заразените тръгне надолу, то ще бъде отменено.
Според премиера социалната изолация е единствената досега мярка, прилагана в цял свят, която дава ефект върху разпространението на коронавируса.

За мерките '60/40', с които държавата предлага да подкрепи бизнеса, Борисов отбеляза, че това е вариант одобрен от Европейската комисия и много фирми вече са се записали за нея.

Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и ръководителят на Националния щаб ген.Венцислав Мутафчийски инспектираха завод за производство на части за индустриални машини и автомобили в Смолян, който вече произвежда защитни маски, очила и шлемове.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 27-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net