Бавария подкрепя членството на България в Шенген

02-05-2019

България заслужава да бъде пълноправен член на Шенгенското пространство - това заяви премиерът на Бавария Маркус Зьодер, който е на официално посещение у нас по покана на премиера Бойко Борисов. На двучасова среща в МС двамата обсъдиха двустранното сътрудничество в сферата на вътрешните работи, сигурността, икономическото и финансовото взаимодействие.

'България в момента показва колко силна и стабилна е тя и колко важни и значими са усилията за запазване на сигурността на границата на Европейския съюз', коментира Зьодер.
Премиерът Бойко Борисов отново повтори, че страната ни е 100% готова за членство. Той заяви, че сме номер 1 в ЕС по брой на задържани мигранти, такива, които са изправени пред съдебните органи и припомни компромисното предложение на германския канцлер Ангела Меркел първоначално страната ни да бъде приета в Шенген по вода и въздух, а след това и по суша.

Срещата между двамата премиери завърши с подписването на двустранно споразумение за сътрудничество в сферата на вътрешните работи и продължава с конференция, организирана от Министерството на вътрешните работи за това какво прави България за овладяването на миграционния натиск. 

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net