Започва делото за убийството на Виктория Маринова

22-04-2019

Окръжният съд в Русе ще гледа делото срещу Северин Красимиров, обвинен за жестокото убийството на журналистката Виктория Маринова. 

Срещу 21-годишния подсъдим Северин Красимиров са повдигнати три обвинения за извършени тежки умишлени престъпления - изнасилване, блудство и убийство по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост. За последното законодателят е предвидил наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

От пресцентъра на Окръжния съд обясниха, че защитата на обвиняемия е внесла в началото на този месец искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното съдебно следствие.  Красимиров е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Ако съдът приеме делото да бъде разгледано по този ред, наложената присъда ще бъде намалена с една трета.

Според Румен Максимов, който е роднина на Маринова възможността за съкратено съдебно производство трябва да бъде изключена за извършителите на особено тежки престъпления. Той апелира към депутатите да предвидят промяната.

Тялото на Виктория Маринова бе открито до крайбрежната алея в Русе на 6 октомври 2018г., а четири дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров. На 19 октомври Окръжният съд в Русе го остави за постоянно в ареста. 

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 27-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net