ГЕРБ и патриотите ще отхвърлят ветото на президента за Изборния кодекс

28-02-2019

ГЕРБ и Обединените патриоти стигнаха до единно решение за отхвърляне на ветото на президента Румен Радев върху текстове от Изборния кодекс.

И днес - за втори ден председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря с Обединените патриоти. Управляващите ще отхвърлят ветото, защото по думите на Цветанов твърденията на президента, че няма съдебен контрол не отговарят на истината. По отношение на останалите текстове, които президентът връща Цветанов каза, че ще изпрати стенограмите от заседанието на правната комисия, където позиции са изказали не само политици, но и съдии.

От ВМРО обясниха, че готовността им да подкрепят вето на президента била преди да се запознаят с мотивите за това на държавния глава. От НФСБ обмислят да предложат между двете четения диференциация на процентите на прага на преференциите за различните видове избори. От 'Атака' са категорични, конфронтация с президента няма.

Депутатите решават днес дали да променят правилника за работа на Народното събрание и да оставят без заплати колегите си, които не ходят на работа. Общо 5 предложения ще бъдат разгледани в зала. Вчера правната комисия подкрепи варианта на НФСБ. Той предвижда депутатите, отсъствали от работа три последователни дни или общо 5 пъти за месец, да не получават заплати. Правната комисия обаче отхвърли предложението на левицата за замразяване на депутатските заплати.

 

Източник: БНТ

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net