Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница

05-04-2020

Правителството на Сингапур започна преоборудване на най-големия изложбен комплекс в града-държава. Целта е комплексът да бъде приспособен за лечение на заразени с коронавирус, които все още имат леки симптоми, обяви министърът на здравеопазването Ган Ким Йонг, цитиран от ТАСС.

'Сингапур Експо ще се превърне в специална обществена институция, в която хората с коронавирус ще бъдат изолирани', каза той. Ръководителят на отдела подчерта, че 'там ще бъдат само тези, чиито заболявания са леки, но трябва да стоят под карантина'.

Комплексът, който е разположен на площ от около 10 хиляди квадратни метра, е най-големият изложбен комплекс в страната. По-рано властите многократно предупреждаваха, че в случай на масово заразяване на местните жители, страната ще се сблъска с недостиг на места в държавните и частни болници, така че болните с леки симптоми ще бъдат настанени в алтернативни лечебни заведения.

Министерството на здравеопазването в неделя обяви рекорден дневен ръст на броя на новозаразените - 120 души, а общият им брой надхвърли 1,3 хиляди.

На 3 април премиерът Ли Сиан Лонг обяви въвеждането на допълнителни ограничения във връзка с разпространението на вируса. От 7 април всички основни съоръжения, с изключение на тези, които са жизнено необходими, ще бъдат затворени, това включва магазини за хранителни стоки, аптеки, градски транспорт и редица други, часовете в училищата и университетите са спрени. Ли Сиан Лонг също призова жителите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо. Правителството е в готовност да затегне допълнително мерките.Обменни курсове на БНБ за днес 28-01-2021

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.61452 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2126 BGN
  • chf 1 CHF = 1.81785 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2021 BulNews.Net