Втора среща между лидерите на САЩ и Северна Корея във Виетнам

27-02-2019

В столицата на Виетнам започна втората среща между лидерите на Съединените щати и Северна Корея. 8 месеца след първите разговори между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун почти няма напредък в ядреното разоръжаване на Корейския полуостров. Двамата лидери изразиха оптимизъм за резултатите от новия кръг от преговори. Днес те разговаряха за кратко, а след това вечеряха заедно. Същинската част от преговорите ще бъде утре.

Хотел 'Метропол' - мястото успешно се вписва в историята. Под него се намира бомбоубежище, което било изградено заради американските удари по време на Виетнамската война. В хотела Чарли Чаплин избрал да прекара медения си месец. За едновековната си история, 'Метропол' е вдъхновявал много световни писатели. Там са отсядали и лидерите на Куба и Иран. Днес в хотела се срещнаха лидерите на Съединените щати и Северна Корея. 

След 10-минутна среща на четири очи, Доналд Тръмп и Ким Чен-ун се оттеглиха на вечеря, на която бяха съпровождани от най-доверените си хора. Домакините предложиха меню, вдъхновено от виетнамската кухня. На високопоставените гости са били сервирани кралски раци, медальони от говеждо месо и гъши дроб. Десертът бил традиционен виетнамски - със семена от лотос. Новините от Ханой предизвикаха въодушевление в Пхенян.

Държавните медии в Пхенян призовават в дните на срещата севернокорейците да работят още по-усърдно, за да доставят радост на Ким Чен-ун, когато се върне.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 03-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net