Тръмп след срещата с Мей: Никога не сме имали по-добри отношения

13-07-2018

Отношенията ни с Тереза Мей са много силни, заяви гостуващият на Острова американски президент Доналд Тръмп на днешните си разговори с британския премиер.
Изявлението дойде след критики на Тръмп за стратегията на кабинета по Брекзит и изразени предпочитания за друг премиер. Визитата преминава при засилени мерки за сигурност и на фона на протестни прояви. Семейство Тръмп ще бъде прието и от кралица Елизабет II в Уиндзор.
Никога не сме установявали по-добри отношения с британския премиер Тереза Мей от снощи по време на официалната вечеря в замъка Бленъм, заяви днес Доналд Тръмп.
Той продължава да се придвижва на Острова основно по въздух, а срещите му са практически извън Лондон. Разговорите му с домакинята бяха в извънградската резиденция на британския премиер.
Двамата се видяха след интервюто на Тръмп за вестник 'Сън' от Брюксел, в което той казва, че планът й за Брекзит вероятно ще взриви бъдещо двустранно споразумение за свободна търговия.
Тръмп заявява още, че Борис Джонсън, който в понеделник подаде оставка заради плана на Мей, би бил страхотен премиер.
Доналд Тръмп - президент на САЩ: Каквото и да направите, за нас е ок стига да можем да търгуваме заедно. Само това има значение. Налице е невероятна възможност за нашите две страни и ние ще се възползваме от нея напълно.
Тереза Мей благодари за подкрепата срещу Русия по случая Скрипал, но не подмина икономиката.
Тереза Мей - премиер на Великобритания: По икономическото ни сътрудничество с взаимни инвестиции вече над един трилион долара, искаме да отидем по-далече. Споразумяхме се след като Обединеното кралство напусне Евросъюза да работим за амбициозно двустранно споразумение за свободна търговия.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 30-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82481 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28811 BGN
  • chf 1 CHF = 1.9984 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net