Разследват причините за срутването на мост в Маями

16-03-2018

В щата Флорида започна разследване за причините за срутването на пешеходен мост. При инцидента загинаха най-малко четирима души, а десетима други са настанени в болница. Към момента няма информация за пострадали българи при този инцидент, съобщи министерството на външните работи.
Срутилият се пешеходен мост е нов, издигнат над натоварен път с няколко ленти и е връзката с Международния университет на Флорида. Открит е преди дни. Когато се е срутил, няколко коли са чакали под него на червен светофар.
950-тонният мост е затиснал поне осем автомобила. Спасителни екипи с кучета проверяват дали под развалините няма затрупани хора. Работата на екипите на място е затруднена, защото една част от моста е паднала на пътя, а друга остава във въздуха.
За построяването на моста е използвана специална технология. Според информация на CBS две фирми, участвали в строежа, са били обвинени в опасни практики в миналото.
Мостът е построен, за да може да свърже Международния университет на Флорида с град Суитуотър. Решението за неговото изграждане е взето, след като студентка загива докато пресича натоварения път.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net