В Мюнхен Тереза Мей призова за ново споразумение с ЕС за сигурността

18-02-2018

Ново споразумение между Великобритания и ЕС за сигурността до края на 2019 г. За това призова премиерът Тереза Мей във втория ден от конференцията по сигурността в Мюнхен. Целта на бъдещия договор е да се затвърди близкото сътрудничество между двете страни след Брекзит по теми като разузнаване, антитероризъм и военно дело.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей предупреди лидерите от ЕС, че не бива да позволяват на политически доктрини и идеологии да навредят на сигурността на гражданите след Брекзит. В изявление по време на втория ден от конференцията по сигурността в Мюнхен, Мей призова за ново споразумение за сигурността между Великобритания и ЕС до края на 2019 г.

В петък по време на срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, Мей подчерта, че е безусловно отдадена на общата европейска сигурност. В Мюнхен Мей настоя, че сега не е времето за съревнование между партньори. Строги институционални ограничения или отдавна установени идеологии не трябва да възпрепятстват или застрашават сигурността на нашите граждани, добави още премиерът. В своята реч Тереза Мей за пореден път изключи възможността за нов референдум за Брекзит и подчерта, че връщане назад няма.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net