САЩ добавиха нови държави в списъка за забрана за пътуване

25-09-2017

Вашингтон добавиха Северна Корея, Венецуела и Чад към списъка си с държави, чиито граждани имат забрана за пътуване до САЩ.
Като причина САЩ изтъкват слабите мерки за сигурност във въпросните страни, както и за липсата на сътрудничество с американските власти. Същевременно, Судан, една от шестте предимно мюсюлмански държави от първоначалния списък за забрана за пътуване, бе премахнат от него. Пълно ограничаване на пътуванията бе наложено за граждани на Северна Корея и на Чад, докато ограниченията за Венецуела се ограничават до официални листа от дългия списък на правителствените институции на техните семейства. Другите страни, които фигурират в ограничителния списък са Иран, Либия, Сирия, Сомалия и Йемен.
Междувременно, на фона на изострените отношения между Северна Корея и САЩ, допитване на вестник „Вашингтон пост“ и АВС News показа, че две трети от американците са против непредизвикан военен удар на страната им срещу Пхенян. Участниците в допитването вярват, че по-скоро американските военни ръководители биха се справили с тази дипломатическа криза, а не президентът на страната Доналд Тръмп.

Източник: TV Europa

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 04-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net