Две терористични атаки в Лондон, има жертви

04-06-2017

Има опасения, че при атаките в Лондон са загинали до седем души, съобщи британският в. 'Сън', цитиран от Ройтерс.
Бял товарен микробус се вряза в множество пешеходци на моста Лондон бридж, а двама нападатели бяха застреляни от въоръжената полиция при вероятно свързан инцидент на близкия пазар Бороу маркет, където има много барове и ресторанти.
Според вестника в микробуса, врязал се сред пешеходците, е имало петима души, въоръжени с ножове, които след това се насочили към Бороу маркет и атакували хората в заведенията.
Репортер на Ройтерс чул силен гръм от три изстрела близо до пазара, където въоръжени полицаи действали по сигнал за терористична атака.
Според 'Сън' полицията е застреляла двама нападатели.
Както в Манчестър преди около две седмици, Лондончани незабавно се притекоха на помощ на хората, попаднали на мястото на атаките. Чрез социалните мрежи жителите предлагаха храна и подслон на пострадалите, заведения отвориха вратите си за евакуираните от хотелите в отцепената от полицията зона. Най-малко една транспортна компания предложи безплатен превоз на онези, които са се оказали блокирани в района, посочва Асошиейтед прес.
Кметът на Лондон Садик Хан осъди преднамерените и малодушни атаки над невинни жители. Той призова съгражданите си да запазят спокойствие и изрази съпричастност към всички пострадали от 'варварските актове, за които не може да има оправдание'.

Източник: БНТ

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 03-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net