Милионер дари цялото си състояние преди да се самоубие

30-12-2013

Известен бизнесмен от Уол Стрийт дари цялото си богатство на стойност 800 милиона долара преди да се самоубие, пише вестник „Индипендънт”.

87-годишния мултимилионер Робърт Уилсън скочи от 16-тия етаж на луксозната си жилищна сграда Сан Ремо в престижен квартал на Ню Йорк. Уилсън е оставил предсмъртна бележка, съобщава нюйоркската полиция.

„Той винаги е казвал, че не иска да страда и когато моментът настъпи, той ще бъде готов. Искаше да дари всичките си пари. „Остава да достигна още само 100 милиона”, ми каза наскоро”, сподели близък приятел на Уилсън.

Милионерът се превърна в „легендата на Уол Стрийт”, след като обяви, че дарява цялото си богатство за благотворителност няколко години преди да сложи край на живота си. Последните си 100 милиона дари на нестопанската група за защита на околната среда „Фонд за защита на околната среда” (Environmental Defense Fund EDF).

„Робърт Уилсън беше легенда на Уол Стрийт, която се превърна във виден филантроп. Боб имаше страстта да уреди нещата по света. Благословен с остър ум, той имаше способността да предсказва накъде отива светът - талант, който се вижда в инвестициите му и по-късно във филантропията”, казва Фред Круп, президент на EDF.

Круп отбеляза, че Уилсън е изградил изключително доходен бизнес на Уол Стрийт „с цел да дари богатството си, трупано през целия му живот”.

Други получатели на финансиране от Робърт Уилсън са римокатолическата епархия в Ню Йорк, Фондът за световното наследство, благотворителната организация за опазване на околната среда Nature Conservancy и Обществото за опазване на дивата природа. Всеки един от тези бенефициенти получи по 100 милиона долара преди смъртта на милионера.

Робърт Уилсън има 35-годишен брак и последвал развод. Надживява го брат му Уилям на 88г. Робърт Уилсън няма деца.

Източник: БГНЕС

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net