В Русия е ден на траур

26-12-2016

Днес в Русия е ден на траур в памет на жертвите на катастрофата на руския военен самолет Ту-154 в Черно море. Машината се разби в неделя сутринта, минути след излитането си от летището в Сочи. На борда имаше 84 пътници и 8 души екипаж. Сред пътниците бяха журналисти и изпълнители от знаменития Хор на Червената армия. Всички те пътуваха от Сочи към руската военна база Хмеймим в Сирия, за да поздравят руските военнослужещи там по случай Новата година.

Днес в Москва ще пристигнат първите тела на загинали при инцидента. Всички експертизи, свързани с катастрофата, ще бъдат извършени в руската столица. Търсенето на тела на загинали в района на катастрофата не е спирало цяла нощ и ще продължи в днешния ден.

Заради траура в Русия са отменени всички развлекателни програми по телевизиите, както и в културните учреждения. Във всички православни храмове се провеждат богослужения в памет на жертвите.

Версиите за катастрофата включват пилотска грешка, техническа неизправност на самолета или проблем с горивото, предаде БНР. Версията за терористичен акт не е основна, съобщиха руските медии, като се позова на източници от службите за сигурност.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 02-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82481 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28811 BGN
  • chf 1 CHF = 1.9984 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net