Гърция е блокирана от нова обща стачка

12-02-2016

Голям национален протест блокира Гърция. Затворени са пътища, пристанища и летища. В столицата Атина са се събрали стотици недоволстващи от мерките на икономии, предприети от правителството.

Фермерите, които бяха блокирали магистралите, дори решиха да изтеглят своите тежки машини, за да могат желаещите да се включат в националния протест от Северна Гърция да стигнат до Атина. Очаква се придвижване по основни пътни артерии на големи количества селскостопански машини.

От МВнР предупредиха българските граждани, които ще предприемат пътуване до южната ни съседка, за рисковете. „Остават блокирани в различни периоди на денонощието и основни транспортни връзки в цялата страна, включително континентална Гърция, Пелопонес, о-в Крит, областта Атика и подходи към летището на Атина.“

От там препоръчват на българските граждани на цялата територия на страната да избягват места с масови обществени мероприятия като митинги и шествия. Транспортните фирми и пътуващите с леки автомобили при планиране на пътувания да следят актуалната обстановка, във връзка с очакванията, освен ГКПП, да бъдат блокирани и входните пътни артерии в големите градове и да се предизвикат големи задръствания - както в големите градове, така и на пътни възли извън тях. При възможност, да се избягват и да не предприемат рискови пътувания с МПС.

Не се очертава облекчаване на пътната и вътрешна обстановка и в дните след 12 февруари, когато страната, особено столицата Атина, ще бъде обхваната от нова обща стачка, блокади на пътища и протести.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 21-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80078 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28624 BGN
  • chf 1 CHF = 1.97959 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net