Европа е в траур заради зловещата авиокатастрофа

25-03-2015

Тридневен траур е обявен от днес в Европа, заради катастрофата с германския пътнически самолет на авиокомпания „Джърмануингс”, който се разби във френските Алпи вчера.

Късно вчера беше намерена една от черните кутии на самолета. В първите светли часове на днешния ден на мястото на трагедията беше възобновена работата на издирващите екипи, които работят на изключително тежък терен във високопланинската местност. Разследващи споделят, че самолета се е разбил на много малки частици, а фрагменти от машината и телата на загиналите са разпръснати по стръмен планински склон.

Германски служители по сигурността, заявиха, че катастрофата се разглежда като нещастен случай и че няма данни за тероризъм. Самолетът е преминал всички технически прегледи и е бил в отлично състояние, увериха от „Джърмануингс”.

Разследващите органи се надяват откритата черна кутия на самолета да отговори на въпроса защо екипажа не е подал сигнал за бедствие, след като машината е губила височина в продължение на осем минути. Преди да се сблъска със скалата, „Еърбъс 320” се е снишил до височина под 2000 метра (от 11 000 метра, до които е успял да се издигне), която е по-ниска от тази на алпийските върхове.

Днес в района на катастрофата се очаква да пристигнат президентът на Франция Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и премиерът на Испания Мариано Рахой.

Очаква се днес да бъдат изнесени списъците с всички пасажери от злополучния полет. По последни данни на него са пътували предимно германци, испанци, турци, но и британци, австралийци и японци.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 03-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net