Москва, Париж и Берлин работят върху нов план за решаване кризата в Украйна

07-02-2015

Лидерите на Франция и Германия напуснаха Москва късно през нощта след петчасова среща с Владимир Путин с обещанието да продължат преговорите за прекратяване на сраженията в Украйна. Никой от тримата не даде изявление пред журналистите, които ги очакваха в Кремъл.

След края на преговорите около полунощ президентът Франсоа Оланд и канцлерът Ангела Меркел се отправиха директно към летището.

На срещата тримата лидери са постигнали съгласие за създаването на съвместен документ за разрешаване на кризата в Украйна, който да следва плана, договорен в Минск през септември. Това съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от „Фокус”.

Представител на френската делегация потвърди договорката и посочи: „Работи се върху документ, който съдържа стъпки за прилагане на споразумението в Минск“, подписано през септември от украинското правителство и проруските сепаратисти.

Предишната нощ подобни разговори се проведоха и украинския президент Петро Порошенко.

Руските медиите, позовавайки се на близки до преговорите източници, твърдят че развръзка може да има още тези дни. Предстои днес да бъде обсъден план за замразяване на конфликта по подобие на Приднестровието с използването на миротворци, предаде кореспондент на БНР.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net