Ураганът Берил взе още жертви по пътя си към Ямайка

03-07-2024

Ураганът Берил - най-мощният, регистриран по това време на годината, откакто се води такава статистика - е причинил смъртта на най-малко шестима души в югоизточната част на Карибския басейн, предаде ДПА, като се позова на местните власти.

До момента е потвърдена гибелта на трима човека в Гренада, двама - във Венецуела, и един - в Сейнт Винсент и Гренадини.

Венецуелският вицепрезидент Делси Родригес бе ударена от падащо дърво в северния крайбрежен щат Сукре, където проверява как вървят възстановителните работи.


'Тя беше силно ударена, но е в съзнание', каза в реч пред свои привърженици вчера президентът Николас Мадуро, който води кампания за преизбиране на изборите в края на този месец. Той разказа, че силен порив на вятъра е причинил падането на няколко дървета, едно от които е ударило Родригес.
'Тя е силна. Току-що ми писа и ми изпрати поздрави', заяви Мадуро.

Днес ураганът ще връхлети Ямайка, а след това - Каймановите острови, допълва БТА.
В понеделник вечерта Берил се засили до максималната, пета категория по скалата на Сафир-Симпсън. След това той загуби част от силата си, но скоростта на съпътстващите ветрове все пак достига 250 километра в час - с един километър в час под прага за класифицирането му от пета категория, съобщи Националният център на САЩ за наблюдение на ураганите.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-07-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.78941 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.32353 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02341 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net