Украински удари предизвикаха пожари в руски петролни складове

12-03-2024

Два петролни склада в Русия горят след украински атаки с дронове. Два летателни апарата са били неутрализирани над Московска и Тулска област, съобщиха властите.

Петролен склад в Нижегородска област е бил обхванат от пламъци, след като е бил ударен от украински дронове, предадоха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на регионалния губернатор Глеб Никитин. По предварителни данни няма пострадали хора.

Поразеният горивно-енергиен комплекс се намира в промишлената зона на град Кстово, на 30 километра югоизточно от центъра на Нижни Новгород. Кстово се намира далеч от Украйна, на 450 километра източно от Москва.

Петролен склад в руския град Орел гори след украинска атака с дрон, предадоха по-рано ТАСС и Франс прес, като се позоваха на областния губернатор Андрей Кличков.

Той съобщи, че безпилотен летателен апарат се е разбил в горивно-енергийния комплекс. В резултат на това един от резервоарите е бил обхванат от пламъци. Няма пострадали хора, предаде БТА.

В гасенето на огъня участват над 60 пожарникари и близо 20 единици техника, включително пожарен влак, съобщи за ТАСС представител на пресслужбата на регионалното правителство.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 27-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net