Премиерът Денков пристигна на посещение в Украйна

26-02-2024

Премиерът Николай Денков изненадващо пристигна на посещение в Украйна. 

В българската делегация са още министрите на правосъдието, на околната среда и на енергетиката - Атанас Славов, Юлиян Попов и Румен Радев, заместник-министрите на отбраната и на външните работи - Станимир Георгиев и Тихомир Стойчев, както и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Българската делегация пътува с влак до Украйна, а на гарата го посрещна украинската посланичка Олеся Илашчук.

Това е втората визита на български министър-председател от началото на войната. През април 2022 г. тогавашният премиер Кирил Петков посети Киев. 

По-рано този месец българска делегация с председателя на парламента Росен Желязков също бе в Киев.

България ще продължи да е солидарна с Украйна в битката ѝ за справедлив мир и няма да спира да оказва политическа, хуманитарна, материална и военна помощ, заяви премиерът в събота по повод втората годишнина от войната в Украйна.
Миналата седмица военният министър Тодор Тагарев съобщи, че българските БТР-ите, които страната ни ще предостави на Украйна, са събрани  ще бъдат изпратени до дни. Той посочи, че не можем да се мерим с показателите на решенията за оказване на помощ на други страни, но постоянно преглеждаме исканията и възможностите ни да окажем подкрепа. Можем да помогнем още с материални средства - като имаме готовност, ще обявим, отново без конкретика обаче, каза още министърът.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 04-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net