Седем загинали при руско нападение срещу Харков

10-02-2024

Седем мирни граждани, включително три деца, загинаха при руско нападение с дрон срещу украинския град Харков, съобщи областният управител Олег Синегубов, цитиран от агенциите.

По думите на губернатора градът е бил атакуван от руските сили снощи с дронове 'Шахед'.

'При ударите загинаха седем души. Сред тях са три деца: на седем и четири години и бебе на около шест месеца', посочи той в социалната мрежа 'Телеграм'.

Ръководителят на окръжната прокуратура в Харков Олександър Филчаков заяви, че мъж е настанен в болница с тежки изгаряния, предаде Укринформ.

Дроновете камикадзе, с които Русия е нападнала града, са били изстреляни от руската Белгородска област. Три безпилотни апарата са поразили харковския район 'Немишлянски', при което е унищожен обект от критичната инфраструктура и е избухнал голям пожар.

Според прокуратурата са унищожени общо 15 частни домове.

'В обекта от критичната инфраструктура е имало голямо количество гориво, на което се дължат и тези ужасяващи последствия от пожара', заяви Филчаков.

По-рано кметът на Харков Игор Терехов съобщи, че безпилотното нападение е предизвикало голям разлив на гориво, вследствие на което е възникнал пожар, обхванал площ от 3700 кв. м. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 29-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net