Франция забранява пушенето на плажове, паркове и гори

29-11-2023

Франция ще забрани пушенето на всички плажове, в обществените паркове, горите и на някои други обществени места като част от национален план за борба с тютюнопушенето, представен от министъра на здравеопазването, предаде БТА, като се позова на Асошиейтед прес.

Тютюневите изделия причиняват 75 000 смъртни случая годишно във Франция, които могат да бъдат избегнати, заяви министърът на здравеопазването и превенцията Орелиан Русо по телевизия Бе Еф Ем.

Правителството ще въведе новите норми в началото на следващата година, за да разшири обхвата на местата, на които могат да се налагат глоби за пушене, посочи той.

'Плажовете, парковете, около училищата - на много места бяха започнали тези експерименти и сега се насочваме към общо правило, за да покажем нашата решителност', обясни министърът.

Законодателите възнамеряват също така да забранят електронните цигари за еднократна употреба, като първоначалното гласуване на проектозакона за тяхната забрана се очаква в Народното събрание следващия месец.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 05-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net