Израел засилва ударите в Газа

22-10-2023

Израел ще засили ударите в газа, за да увеличи напрежението върху Хамас, съобщи говорител на израелската армия.

„Продължаваме да препоръчваме на жителите на град Газа и околностите му, за вашата лична безопасност, заминете на юг. Ще продължим да атакуваме района на град Газа и ще засилим атаките. Наблюдаваме хуманитарната помощ, която влезе от Египет, за да се уверим, че водата, лекарствата и храната се разпределят в същата хуманитарна зона, която сме определили. Отидете в тази зона, на юг от Уади Газа, за ваша лична безопасност. Ние продължаваме да се подготвяме за следващите етапи на войната.“, каза контраадмирал Даниел Хагари, говорител на Израелските сили за отбрана»

Военното ръководство на Израел посети подразделения на фронтовата линия.

'Газа е гъсто населена, врагът подготвя доста неща там – но и ние подготвяме за него', каза пред военнослужещи началникът на израелския генерален щаб генерал-лейтенант Херци Халеви.

Целта на навлизането в Газа е унищожаването на оперативните сили и инфраструктурата на Хамас.
След атаките на Хамас на 7 октомври срещу Израел, отнели живота на 1400 души, Израел подложи Газа на бомбардировки и наземен обстрел.

Междувременно Хамас обяви, че няма да обсъжда съдбата на пленниците от израелската армия, докато Израел не прекрати 'агресията' си срещу ивицата Газа.

Хамас иска да си осигури освобождаването на палестински затворници от израелските затвори.

По отношение на цивилните заложници – които Хамдан нарече 'гости' – Хамас е във връзка с различни страни, включително Египет, Катар, Иран, Турция, Китай и Русия.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 03-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net