Затвориха Лувъра, а Версайският дворец бе евакуиран

14-10-2023

Дворецът „Версай“ във Франция беше евакуиран след сигнал за бомба и няма да работи до края на деня.
„Уважаеми посетители, от съображения за сигурност Версайският дворец евакуира посетителите и затваря вратите си днес, събота, 14 октомври. Благодарим ви за проявеното разбиране“, гласеше съобщението на институцията в профилите ѝ в социалните медии.

Лувърът в Париж, най-големият музей в света, също затвори извънредно врати днес по обед 'от съображения за сигурност'. Това става в момент, когато във Франция има обявена тревога за опасност от атентати след вчерашното ислямистко нападение в Арас.

'Лувърът получи писмено съобщение, в което се говори за опасност за музея и за жертви', каза за АФП говорител на музея. 'Решихме да го евакуираме и затворим за деня, за да направим необходимите проверки', допълни той.
Нивото на сигурност във Франция беше повишено до максималната степен 'терористична заплаха' след нападението в училище в град Арас, където бивш ученик уби един от учителите и рани други трима.

Президентът Еманюел Макрон нарече нападението 'варварски акт'. Учителят, който беше убит, застанал пред всички, за да ги защити и без съмнение е спасил живота на много хора', заяви той пред журналисти.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 29-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net